Tijd voor een badkuiprenovatie? Hoe u de beste oplossing voor uw budget vindt (2023)

Er gaat niets boven een ontspannend bubbelbad aan het einde van een lange, zware dag. Maar om te genieten van wat TLC in je badkuip, heb je eigenlijk een schone ruimte nodigwilin wegzakken. Roest, vuil en scheuren kunnen uw ontspannende oase snel veranderen in een grove nachtmerrie, maar velen van ons stellen renovatieprojecten voor badkuipen uit omdat ze nogal overweldigend zijn.

Of je nu te maken hebt metkleine roestplekjes of een grote puinhoop, is er een optie voor het renoveren van een badkuip die past bij uw budget, tijdlijn en levensstijl. We splitsen drie van de meest populaire opties op met de hulp van enkele professionals die alles weten over het veranderen van een nachtmerrie in een badkuip in een droom die uitkomt. Hier zijn de beste manieren om uw badkuip te renoveren.

Tijd voor een badkuiprenovatie? Hoe u de beste oplossing voor uw budget vindt (1)

1. Herbeglazing/overspuiten van badkuipen

Wat is het?

Deze badkuipvernieuwingoptie kent vele namen - opnieuw opduiken, opnieuw coaten, overspuiten of opnieuw beglazing - maar heeft een vrij eenvoudig proces. Een expert begint met het schuren van het oppervlak van de kuip, vult scheuren en versleten plekken op en brengt vervolgens verschillende lagen primer en verf aan voordat hij de laatste polijstbeurt uitvoert.

Het is meestal een tijdelijke oplossing, aangezien de herbeglazing van de badkuip puur iscosmetische update.

“Zie het alsof je nagellak op je nagels smeert. Het is leuk voor een klein beetje, maar als je door je dagelijkse routine gaat, moet je het weer bijwerken, "zei Jennifer Wagner, een handelaar voorDoe-het-zelf-zaaks thuisdiensten.

Zal het werken voor uw bad?

Als uw bestaande badkuip al in vrij goede staat verkeert, maar bedekt is met kleine vlekken, krassen of andere onvolkomenheden aan het oppervlak, is reglazing een goede optie. Het is ook ideaal voor bepaalde soorten badkuipen. "Voor huiseigenaren met antieke klauwpootkuipen gemaakt van zwaar gietijzer, is dit absoluut de juiste keuze", zegt Dan DiClerico, een huisexpert voorThuisadviseur.

Acrylbadkuipen kunnen ook opnieuw worden geglazuurd, zolang ze geen noemenswaardige problemen hebben.

Voordelen:

 • Reglazing is de meest betaalbare optie voor het renoveren van badkuipen en kan u gemiddeld tussen de $ 200 en $ 650 kosten.
 • Het is snel, meestal duurt het maar een dag om te voltooien!

Nadelen:

 • De stoffen die professionals gebruiken om een ​​kuip opnieuw te glazuren, kunnen een beetje gevaarlijk zijn. "Het materiaal dat wordt gebruikt om te etsen en te glazuren is erg giftig en de klant zou zijn huis een dag of twee moeten verlaten om het huis goed te kunnen ventileren", zegt Vince Albachiaro, een handelaar voor Home Depot's thuisdiensten.
 • Herglazing kan slechts eenmaal worden uitgevoerd. "Als je een slechte baan krijgt die al aan het afbladderen is, dan zul je hoe dan ook naar andere opties moeten gaan", zegt Leo Lantz, de president vanLeo Lantz Bouw, Inc.
 • Het weer kan een rol spelen in hoe lang het duurt voordat de afwerklaag droog is en hoe goed deze hecht aan het oppervlak. "Vochtigheid is schadelijk voor het proces, dus het is het beste om het overspuiten van kuipen tijdens de hondendagen van de zomers te vermijden. Koeler, minder vochtig weer dat typerend is voor herfst of lente, biedt de ideale omstandigheden, "zei DiClerico.

Hier is de juiste manier om je douche schoon te maken

27 mei 201600:51

2. Badkuipvoeringen

Wat is het?

Badvoeringen zijn in feite een acrylreplica van uw bestaande badkuip - behalve dat u de kleur en rokstijl kunt wijzigen als u dat wilt - en ze zijn relatief eenvoudig te installeren. In feite installeren professionals de voering bovenop de bestaande badkuip en hechten deze vervolgens permanent vast met een combinatie van dubbelzijdige tape en siliconenacryl.

Installatie duurt meestal slechts een dag of twee, maar het hele proces kan tussen de één en twee maanden duren, omdat installateurs eerst foto's en nauwkeurige metingen van het gebied moeten maken voordat ze een voering uit acryl gieten.

Zal het werken voor uw bad?

Als uw badkuip betere dagen heeft gekend en opnieuw beglazing gewoon niet genoeg is, is een voering misschien de beste optie.

“Als het bad en de omgeving te ver weg zijn, bijvoorbeeld met scheuren of ontbrekend tegelwerk, is een volledige relining de juiste keuze. Dit is een gebruikelijke oplossing voor huizen die in de afgelopen decennia zijn gebouwd, aangezien het ontwerp en de configuratie van de badkuip zich waarschijnlijk lenen voor een nieuwe bekleding - in tegenstelling tot een ouder, historisch huis met een vrijstaand bad dat niet opnieuw kan worden bekleed", zegt DiClerico. gezegd.

Voordat u er meteen in duikt, moet u wat onderzoek doen en ervoor zorgen dat u samenwerkt met aannemers die experts zijn in badkuipvoeringen.

"Als het werk niet goed wordt gedaan, het oppervlak niet goed is voorbereid of als er reeds bestaande omstandigheden zijn (er is bijvoorbeeld ergens water binnengedrongen), verdoezel je in feite gewoon een probleem dat snel weer de kop opsteekt." zei Dean F. Rascoe, verkoop- en marketingdirecteur bij een verbouwingsbedrijfG.M. Roth.

Voordelen:

 • Timing: Het installeren van een badliner duurt meestal maar een dag of twee! Als je ook de muren wilt bedekken, kan het wat meer tijd kosten.
 • Een voering is de minst invasieve optie en redelijk betaalbaar. In sommige gevallen kunt u uw bad ook upgraden naar een douche.

Nadelen:

 • Tub liner-opties kunnen beperkt zijn in assortiment en zullen het uiterlijk van uw originele tub niet volledig veranderen. “Liners kunnen alleen exact nabootsen waarmee je bent begonnen, maar je kunt de kleur veranderen. Als u echter op zoek bent naar een andere diepte, breedte of lengte, moet u de kuip vervangen, "zei Wagner.
 • De prijs varieert op basis van het materiaal dat u kiest en het aanpassingsniveau (rekken en andere accessoires kosten meer). Gemiddeld kan een badkuipvoering ergens tussen de $ 1.500 en 4.000 kosten.
Tijd voor een badkuiprenovatie? Hoe u de beste oplossing voor uw budget vindt (3)

3. Vervanging van de badkuip

Wat is het?

Of je badkuip nu gewoon vies is of je gewooneen nieuwe start willen, een totale vervanging van het bad is een andere optie om te overwegen. Dit is natuurlijk de meest tijdsintensieve en dure optie en houdt in dat u uw bestaande badkuip moet strippen om een ​​nieuwe te installeren.

"Deze optie omvat meestal het verwijderen van wandtegels, wat vervolgens ook kan leiden tot reparaties aan gipsplaat en / of gips. Terwijl de muren open zijn, is het tijd om de douchekraan te upgraden, blokkeringen voor toekomstige handgrepen te installeren en nissen in de nieuwe tegelwanden op te nemen, "zei Lantz.

Zal het werken voor uw bad?

Als je de tijd en het geld hebt om je in te zetten voor een groter project, zoals een totale vervanging van een badkuip, is het logisch om dat te doen. Huiseigenaren die de grootte, vorm of locatie van een bestaand bad niet mooi vinden, hebben de kans om hun nieuwe ruimte volledig aan te passen.

Voordelen:

 • U mag het materiaal van uw bad kiezen en kunt altijd kiezen voor een goedkopere optie, zoals glasvezel of acryl, en meer geld besteden aan de arbeid die ermee gemoeid is.
 • U kunt uw bestaande badkuip volledig transformeren! "Dit is de enige optie waarmee een huiseigenaar echt een badkuip of badkamer kan hebben die echt aan zijn specifieke behoeften voldoet", zei Rascoe.
 • Dit is een veel meer langetermijnoplossing dan een pleisteroplossing.

Nadelen:

 • Waarschijnlijk de duurste optie voor het renoveren van een badkuip, een nieuwe badkuip kan ergens tussen de $ 300 en 3.000 kosten, plus arbeid. Volgens HomeAdvisor bedragen de gemiddelde kosten (inclusief arbeid en materialen) $ 3.024.
 • Zorg ervoor dat u rekening houdt met wat bewegingsruimte in uw budget voor elke tegel die u nodig heeft om het gebied rond het bad weer in elkaar te zetten.
 • Het project kan enkele weken of maanden duren als u kiest voor een op maat gemaakte eenheid. Als je maar één badkamer in huis hebt, moet je tijdens de bouw alternatieve douche- en badkamerafspraken maken. “Het overspuiten en opnieuw bekleden van kuipen zijn cosmetische oplossingen. Kuipvervanging lijkt meer op een grote operatie, wat de kosten en complexiteit van het project opdrijft, "zei DiClerico.

Welke optie past bij jou?

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Saturnina Altenwerth DVM

Last Updated: 09/09/2023

Views: 6110

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Saturnina Altenwerth DVM

Birthday: 1992-08-21

Address: Apt. 237 662 Haag Mills, East Verenaport, MO 57071-5493

Phone: +331850833384

Job: District Real-Estate Architect

Hobby: Skateboarding, Taxidermy, Air sports, Painting, Knife making, Letterboxing, Inline skating

Introduction: My name is Saturnina Altenwerth DVM, I am a witty, perfect, combative, beautiful, determined, fancy, determined person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.